باورهای زیست محیطی خرافی و کشتار حیوانات

ساخت وبلاگ

مفهوم خرافه با استنتاج از نظریه پاره تو چنین تعریف شد:" نوعی از کنشهای غیر منطقی که در آن اهداف با وسایل در دنیای واقعی و عینی رابطه ندارند؛ اما کنشگر در تصور ذهنی خود تصور می کند که بین آن اهداف با وسایل، رابطه وجود دارد و به همین جهت آنها را واقعی و درست می پندارد"/ از گذشته دور شاهد اعتقاد ایرانیان به نیروی مرموزی به نام مانا بوده ایم. ایرانیان باستان اعتقاد داشتند مانا در برخی از درختان و جانوران و اشیا وجود دارد و می تواند باعث نجات افراد یا برآورده شدن حاجات شود/ قدرت خرافات، حیات وحش کشور را در خطر قرار داده تا جایی که در بسیاری از مناطق حتی شکار حیواناتی همچون گرگ، کفتار، پلنگ، خرس و جغد، یک ارزش تلقی می‌شود

باورهای زیست محیطی خرافی و کشتار حیوانات

افراد یک جامعه با باورهایشان زندگی می کنند این باورها می تواند نشات گرفته از تجربه شخصی و جمعی، محل زندگی، دین، سنت، قومیت و… باشد. باورها می توانند فرهنگی، اجتماعی، زیست محیطی و ...باشند. 

باورهای زیست محیطی طرز ارتباط مردمان روستا با طبیعت را هماهنگ می کنند مثل این باور که ریختن چیز کثیف در رودخانه و یا نجس کردن آن کاری بسیار بد محسوب می شود.  پدران و مادران در روستا این باورها را نسل به نسل به فرزندانشان منتقل می کنند تا حافظ ارزشها و فرهنگ کهن خود باشند. قطعا این باورها و عقاید در زندگی هر فرد تاثیرگذار است، ولی گاهی این موارد با موضوعاتی از جمله خرافات قاطی می شود.
مفهوم خرافه با استنتاج از نظریه پاره تو چنین تعریف شد:" نوعی از کنشهای غیر منطقی که در آن اهداف با وسایل در دنیای واقعی و عینی رابطه ندارند؛ اما کنشگر در تصور ذهنی خود تصور می کند که بین آن اهداف با وسایل، رابطه وجود دارد و به همین جهت آنها را واقعی و درست می پندارد".
از زمان آغاز حیات اجتماعی، انسانها در صدد برآمدند تا به مدد افکار و ابزار نسبت به حوادث آینده وقوف یابند و از اتفاقات نا خوشایند جلوگیری به عمل آورند تا بدین گونه بر ترس ها فائق شوند و به احساس امنیت دست یابند . این نقطه را می توان زمان زایش و ترویج باورهای خرافی دانست.
از گذشته دور شاهد اعتقاد ایرانیان به نیروی مرموزی به نام مانا بوده ایم. ایرانیان باستان اعتقاد داشتند مانا در برخی از درختان و جانوران و اشیا وجود دارد و می تواند باعث نجات افراد یا برآورده شدن حاجات شود...

قدرت خرافات، حیات وحش کشور را در خطر قرار داده تا جایی که در بسیاری از مناطق حتی شکار حیواناتی همچون گرگ، کفتار، پلنگ، خرس و جغد، یک ارزش تلقی می‌شود  بسیاری از این خرافات انسان گریبانگیر موجودات مختلف می شود و در غالب خرافات حتی جان این موجودات به خطر می افتد؛ به عنوان مثال فلان عضو فلان حیوان، شانس می آورد، نیروی جوانی می آورد، خوشی و مبارکی می آورد. اگر آن را به همراه داشته باشی چرخ گردون به گردت می گردد!

قدرت خرافات، حیات وحش کشور را در خطر قرار داده تا جایی که در بسیاری از مناطق حتی شکار حیواناتی همچون گرگ، کفتار، پلنگ، خرس و جغد، یک ارزش تلقی می‌شود.

برخی حیوانات اگر توسط مردم شکار نشوند، به دلیل باور به شومی و بدقدمی آنها آن‌قدر مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند که دیگر جان در بدن نداشته باشند.


 نمونه هایی از باورهای خرافی و  موثر در کشتار حیوانات:

خرس: گوشت خرس گرم است و برای ضعف قوای جنسی مردانه، دوای درد است. پنجه خرس شانس می‌آورد و خوردن سوپی که با پنجه خرس پخته می‌شود، عمر را طولانی می‌کند. پوست خرس طلسم شکن است. التیام مفاصل و درد استخوان با استفاده از چربی خرس و خاصیت دارویی زبان، صفرا

مار: گوشت مار می‌تواند به رفع ضعف قوای جنسی مردانه کمک کند. مهره مار باعث می‌شود محبوبیت فردی که آن را به همراه دارد افزایش یابد و نفوذ و شانسش یشتر می شود

کفتار: آلت تناسلی کفتار ماده برای دارنده آن بخت و اقبال به همراه داشته و سبب خوش شانسی می‌شود، آدم های خرافاتی بر این باور هستند که قطعه جدا شده باید همیشه همراه دختر بخت بسته باشد تا طلسمش شکسته شود و او بتواند ازدواج کند! این قطعه یا به صورت گردنبند است، یا به لباس سنجاق می شود.

هدهد: هدهد زنده و حتی خشک شده، روز را پر از خبرهای خوش می کند و با شانس همراه خواهد بود.

 هوبره: آبگوشت پرنده هوبره برای قوای جنسی  موثر است همچنین خوردن هوبره برای بواسیر و کمردرد خوب است
 
جغد: خواندن جغد بالای خانه شوم است و آن را با هرچه در دست داشته باشند، می‌زنند تا بمیرد یا پرواز کند و بر بام دیگری بخواند.

دال: دال سیاه نامیمون و نحس است.

خرگوش: خرگوش نفرین شده است. بدشوم و نحس است.  برخورد با یک خرگوش در جاده بد یمن است. مردم تصور می کنند خرگوش موجودی کثیف است که باعث می شود خوشبختی  به شما رو نکند و نگه داشتن آن یا دیدنش می تواند هر روز برای زندگی شما بد قدم و نحس باشد .

گنجشک: غذای پخته شده از گوشت گنجشک محبت مرد به زن را بیشتر کرده و در نتیجه رابطه زندگی زناشویی بیش از پیش تقویت می شود.

باختر: تخم گذاری باختر در خانه شوم است.

جوجه تیغی: خوردن گوشت جوجه تیغی به خاطر گرم بودن برای رفع درد های زانو و عضلات و دیگر بیماریها

کبوتر: نگهداری کبوتر برای دور کردن جن از زندگی

گراز: خاصیت درمانی گوشت گراز  برای بیماری آسم و بیماری های مفصلی

با تحلیل این باورهای خرافی می توان کشتار حیوانات وحشی را به چند دلیل دانست:

* درمان بیماری

* به دست آوردن شانس در آینده

* باز شدن گره از مشکلات گذشته

* دور ماندن از بلایای طبیعی

* تایید اجتماعی

کانال شهروز فروتن کیا

صدای معلم | کل مطالب...
ما را در سایت صدای معلم | کل مطالب دنبال می کنید

برچسب : باورهای,حیوانات, نویسنده : sedayemoallem بازدید : 147 تاريخ : دوشنبه 20 آذر 1396 ساعت: 4:25